Rune Ljunggren är död!

Rune vår käre sekreterare och kassör i Palestinagruppen i Sundsvall har gott bort och det är en stor sorg och  vi alla känner vid detta tillfälle.  Jag citerar här Henric Grubbström från Facebook som jag håller med till 100%:

“Jag nåddes alldeles nyss av det helt ofattbara beskedet att vår oumbärlige aktivist och vän Rune Ljunggren inte längre finns bland oss. Jag försöker så gott det går men kan verkligen inte fatta att du är borta Rune. Du var verkligen PRECIS ALLT en riktigt aktivist ska vara. Du var ett osjälviskt, lågmält och ständigt brinnande ideal för oss andra att sträva efter. Få av oss torde dock ha inbillat oss att vi någonsin skulle kunna nå upp till det riktmärke du satte.

Det var du som din ålder till trots på något sätt alltid lyckades uppbåda mest energi och du som i slutänden alltid gjorde det de andra inte kunde eller orkade. Detta utan att jag någonsin kan minnas att du ville ha tack eller ska ha fikat efter bekräftelse. Jag saknar dig så extremt mycket och grämer mig så mycket över att jag inte kunde få träffa dig en sista gång.

Jag kan samtidigt inte vara mindre egoistisk än att jag också oroar mig över hur vår förening kommer att se ut och fungera hädanefter. Nu när vi inte längre har världens bästa sekreterare, kassör och allmänna stödpelare för våra medlemmar att tillgå. Att jag har fått samarbeta med dig och och efter förmåga också lära en del av dig är en av de tveklöst värdefullaste sakerna som hänt i mitt liv.”

Så hej då; VÄRLDENS BÄSTA Rune och 100% respekt till dig i egenskap av en av de mest fantastiska kvalitetsmänniskor jag någonsin fått äran att lära känna. Det är inget litet tomrum du lämnar efter dig.

PS. Vi kan hedra Runes minne på Lördag den 21/12 kl. 12.30 på Stora Torget i Sundsvall genom att deltaga i Palestinagruppens Torgmöte. Rune har ansökt om tillstånd att vara på torget och han skulle bli glad att vi fullföljer hans planer. Vi kommer att bl.a. dela ut flygblad om vilka israeliska produkter man bör bojkotta och samla in pengar till projekt som Palestinagruppen stödjer.
dela